De shiatsu behandeling

Wat kan ik verwachten van een shiatsu behandeling?

Tijdens de eerste behandeling vraag ik naar uw klachten, ziektegeschiedenis, eet-, drink-, leefgewoonten en andere gegevens die nodig zijn voor het starten van een shiatsu behandeling.

Shiatsu wordt traditioneel gegeven op een futon, een speciale katoenen matras op de grond, eventueel aangevuld met een professioneel bodycushion waarbij u altijd in een zeer ontspannen en comfortabele houding ligt.

Middels druk, rotaties, rekkingen en manipulaties werk ik met uw gewrichten, spieren, bloedcirculatie, op de energiepunten en de meridianen. Meridianen zijn energiebanen die in ons lichaam lopen. Deze staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle functies van lichaam en geest.

Eenvoudig gezegd stroomt de energie door ons lichaam naar organen. Bij een blokkade in het lichaam kunnen allerlei klachten ontstaan. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgeheven en het stelsel komt tot rust. Zo wordt de doorstroming van energie bevorderd en kan de ontstane disbalans worden opgeheven.

Na de behandeling kan het zijn dat u oefeningen mee krijgt om uw balans, dus gezondheid verder te herstellen.

Praktische tips voor de behandeling:

  • Graag een eigen handdoek meenemen.
  • Eet niet te veel van te voren. Een lichte maaltijd is prima. Een volle maag, maar ook een lege maag kunnen onprettig zijn tijdens de behandeling.
  • De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Draag daarom loszittende kleding waarbij jij je prettig voelt. Zoals een legging, een joggingbroek, T shirt met mouw en (schone) sokken.
  • Na de behandeling goed water blijven drinken om de afvalstoffen die vrij komen af te voeren.
  • Bij gebruik van medicatie deze a.u.b. meenemen.