Deelbehandelingen

Dorntherapie

De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling waarbij verschoven ruggenwervels worden gecorrigeerd en bindweefsel wordt gemasseerd. Deze methode is zeer werkzaam, heeft geen ongewenste bijwerkingen en is ongevaarlijk.

De methode kan gebruikt worden bij klachten die direct of indirect samenhangen met de stand van het bekken en de wervelkolom.

Tijdens de behandeling wordt er eerst gekeken of er sprake is van beenlengte verschil, vervolgens wordt er gekeken naar de stand van het bekken. Hierna worden de wervels gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd door middel van een lichte druk- en bewegingsoefening.

Het is verstandig om twee a drie dagen na de behandeling zware inspanningen te vermijden.

Breuss massage

De Breuss massage is een fijngevoelige energetische rugmassage die met de hand wordt uitgevoerd en psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. De massage heeft als doel spanning te verminderen en is prima te combineren met de Dornbehandeling.

De massage kan worden toegepast bij rugklachten, ischias (vorm van lage rugpijn) en problemen rond het heiligbeen. Het verbetert de doorbloeding, wat zorgt voor een beter gevoel. Ook kunnen klachten zo afnemen en worden voorkomen.

Het is een zachte ontspannende massage met een speciale olie met als basis Sint Jans- Kruid. De olie helpt de tussenwervelschijven soepeler te maken en zo de wervelkolom beter te strekken.

Door de Breuss massage te combineren met de Dorn methode wordt de beweeglijkheid van de gewrichten en de rugwervel schijven groter. Het is zowel de ideale voorbehandeling, als nabehandeling bij Dorn.

Cupping/ Detox massage

De cupping massage heeft een zeer ontspannende werking en geeft een vitaliserend gevoel. Daarnaast verbetert de massage de huidelasticiteit. Er worden glazen en/of kunststoffen bokaaltjes op het lichaam geplaatst. Deze worden zuurstofarm (vacuüm) gemaakt en zuigen zich vervolgens vast op het lichaam.

Cupping wordt onder meer toegepast bij pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren. Maar ook bij chronische verkoudheid, hoest en beginnende griep. Daarnaast kan de methode ook gebruikt worden als aanvulling bij cellulitis- en andere afslankbehandelingen.

De huid wordt eerst ingesmeerd met olie. Vervolgens kan er gekozen worden voor cupping, waarbij het kopje op de huid wordt geplaatst. En/of voor sliding cupping waar er gewerkt wordt met rustig strijkende bewegingen.

Bij een gezonde huid kan na de behandeling plaatselijk roodheid ontstaan. Dit is niet erg. Het geeft aan dat deze afvalstoffen zijn vrijgekomen op die plek. De roodheid trekt na een korte tijd / paar dagen weer weg.

Cupping is niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met ziekten als trombose of hart en vaataandoeningen; (waaronder spataderen) en afwijkingen van de huid. Ook voor diabetici en mensen met een hoge bloeddruk is deze massage niet geschikt.

Guasha

Guasha wordt vaak toegepast bij fysieke klachten, zo worden blokkades opgeheven waardoor het lichaam revitaliseert. Meestal is er na de behandeling een onmiddellijke vooruitgang te voelen.

Tijdens de behandeling wordt een speciale Oosterse kruidenolie op de huid gebracht. Deze olie wordt aan de ene kant gebruikt als bescherming zodat de huid niet beschadigd en aan de andere kant om de huid met speciale Chinese kruiden te voeden. Vervolgens wordt met een speciale jade steen (de schraper) behandeld.

Guasha kan bij veel klachten of ziekten worden ingezet. Zowel preventief, om ziekte te verlichten of genezend. De behandeling is onder andere zeer effectief bij schouder- en nekklachten en bij veel stress gerelateerde klachten om de spanning te verminderen.

De huid kan na de behandeling rood worden en op de plaatsten waar blokkades zijn kunnen een soort bloeduitstortingen verschijnen. De rode vlekken zijn niet pijnlijk. Bij een normale conditie verdwijnen de verkleuringen binnen drie tot zes dagen. Als men vaker met guasha is behandeld, worden de rode vlekken steeds minder. Dit betekent dat het lichaam gezond wordt.

Het is raadzaam om na een behandeling extra water te drinken.

Oorreflexologie

Oorreflexologie kan helpen bij psychische en somatische klachten (onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten). En wordt ook toegepast bij klachten zoals hoofdpijn, schouder- en nekpijn, slaapproblemen, eczeem, stress en hormoon gerelateerde klachten.

Door een massage en met speciale acupunctuurnaaldjes kunnen deze klachten verminderd/verholpen worden. Ook kunnen er verblijfsnaaldjes of zaadjes geplaatst worden. Deze blijven een tijdje zitten achter een kleine pleister. Door een beetje druk op de verblijfsnaaldjes of zaadjes uit te oefenen kan het betreffende punt gemakkelijk zelf behandeld worden.

De methode kan een aanvulling zijn op andere behandelingen, maar is ook een op zichzelf staande behandeling als ondersteuning bij het stoppen met roken, afvallen en als preventieve hooikoortsbehandeling.

Stoelshiatsu

Stoelmassage is shiatsu / drukpuntmassage op een speciale, ergonomisch vormgegeven massagestoel die het lichaam goed ondersteunt en die comfortabel zit. Het is zowel heerlijk ontspannend als activerend en bevordert de gezondheid.

De massage is geschikt voor mensen die veel in dezelfde houding moeten zitten of werken, b.v. achter de computer. Door de repeterende handelingen wordt een kleine spier of spiergroep zwaar belast, terwijl ook de hartwerking toeneemt. Het gevolg is dat spieren verzuren en een te grote basis tonus aannemen. Dit staat bekend als 'KANS' (Klachten Armen, Nek en Schouders) of de oudere term 'RSI' (Repetive Strain Injury).

De stoelmassage geeft een toename van het concentratievermogen en verbetert de bloedcirculatie. Daarnaast stimuleert de behandeling de stofwisseling en geeft het een diepere ademhaling en lichaamsbewustzijn. De massage helpt afvalstoffen af te voeren en energieblokkades opheffen.

De massage wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. De massage is kortdurend; de preventieve massage duurt 20 minuten, de massagebehandeling gericht op herstel duurt 30 minuten.

Doordat de massage op de stoel met de kleding aan wordt gegeven is het laagdrempelig.

Stoelshiatsu op de werkvloer

Stoelshiatsu is heel geschikt om op de werkvloer toe te passen. Werknemers ervaren de persoonlijke betrokkenheid van de werkgever bij hun gezondheid en welzijn. Dit geeft meer werkplezier en het is dé manier om bewustwording van de eigen werkhouding van de werknemers te stimuleren.

Waarom?

  • helpt het stressniveau te verminderen
  • daardoor treedt er een verlaging van de spierspanning op
  • en tevens een verbetering van de doorbloeding in de spieren
  • dit voorkomt klachten als 'KANS': Klachten Arm, Nek en Schouder
  • Voor de werkgever is het van belang dat na het ontspannende deel, er wordt afgesloten met het activerende deel. De behandeling eindigt met kloppingen op de rug die activeren om weer aan het werk te gaan.

Voor de werkgever is een mogelijke kostenverlaging interessant door potentiële verlaging van het ziekteverzuim en verhoging van de productiviteit van de medewerkers. De omzetbelasting is voor de werkgever aftrekbaar.

In bepaalde bedrijven maakt stoelmassage onderdeel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf laat dan eens per week, of per twee weken of maand een stoelmasseur langskomen die behandelingen kan geven in de koffiepauze, voor of na een vergadering.

Voor een kennismaking bied ik een gratis demonstratie aan, zodat u stoelmassage op het bedrijf kunt ervaren.

Denk ook aan de mogelijkheid om tijdens een opening of feestje uw personeel en gasten met een stoelmassage te plezieren.

Voor bedrijven gelden aparte tarieven. Op verzoek stuur ik u vrijblijvend een offerte toe.